VRAGERS

Heeft uw organisatie beschermingsmiddelen nodig? We helpen u graag!

Wie kunnen we helpen?

Onze beschermingsmiddelen zijn geschikt voor zorg- of hulpverleners, mensen in een contactberoep of mensen die behoren tot een risicogroep.

Verschillende situaties/doeleinden/toepassingen, stellen verschillende eisen aan de producten. De meeste door hobbyisten vervaardigde producten (zoals die van ons) zijn geschikt voor toepassing door bovenstaande groepen.

Wij richten ons vooral op diegenen, die (nog) niet voorzien worden vanuit andere kanalen.

Wat kunnen we bieden?

De vrijwilligers van MAKERS4ALL maken beschermingsmiddelen d.m.v. 3D-printen.  We bieden ze kosteloos aan!  We vragen u alleen om de (eventuele) verzendkosten te vergoeden.  Natuurlijk is het heel fijn als u daarnaast ook wat wilt doneren.  Dat houdt ons draaiende!

Op dit moment maken wij Face-Shields (Spatmaskers) en Earsaver Clips en Spacer Clips voor mondmaskers.

Ze zijn gemakkelijk te reinigen en te hergebruiken! Instructies staan onderaan deze pagina.

MAKERS4ALL Face-Shield en MAKERS4ALL Clips voor mondmaskers. 
  • Let op! Afhankelijk van de gebruikssituatie, kan het zijn dat een Face-Shield in combinatie met een (specifiek soort) mondkapje gedragen moet worden, of los kan worden gebruikt.  Om een bijdrage te leveren aan de zoektocht naar de relevantie van Face-Shields verwijzen wij naar het tabblad onderaan deze pagina:  Face-Shield gebruik – artikelen/literatuur.  Raadpleeg (indien van toepassing) de meest recente richtlijnen van uw branchevereniging.

We zijn geen bedrijf of 3D-print fabriek, maar enthousiaste makers, veelal met een 3D-printer thuis.  We vragen iedereen die zich bij ons aansluit, te werken volgens een Hygiëne Richtlijn, die opgesteld is door een docent Infectie Preventie, afgestemd op de RIVM-richtlijnen.  De Hygiëne Richtlijn kunt u lezen onderaan op de MAKERS pagina.

Hoe vraagt u onze items aan? 

Als u het formulier invult onder de roze knop, gaan we voor u aan de slag!

We kunnen u alleen helpen als u zich tijdens het invullen van de aanvraag, akkoord verklaart met onderstaande ‘Vrijwaring van aansprakelijkheid‘.  De MAKER die uw aanvraag in behandeling neemt (meestal de dichtstbijzijnde MAKER), zal contact met u opnemen, zodra de items klaarliggen. We werken met prioriteiten (de zorg gaat voor) en niveaus van urgentie en vragen daarin uw begrip. 

(Geef uw tekorten aan beschermingsmiddelen ook door via het Landelijk Consortium Hulpmiddelen, zodat zij een realistisch beeld hebben van de tekorten die er zijn.)

Hoe geeft u ons feedback?

Wij zijn erg benieuwd naar uw feedback uit de praktijk!  We zijn erg flexibel in het doen van aanpassingen en hebben getalenteerde ontwerpers in onze MAKERS4ALL Community. 

Vrijwaring van Aansprakelijkheid

MAKERS4ALL Nederland is een platform van onafhankelijke vrijwilligers, die als doel heeft het ontwikkelen en verstrekken van 3D-geprinte producten om corona beschermingsmiddelen van te maken, met behulp van 3D-print techniek. 

De volledige beschermingsmiddelen zijn ontworpen door individuele vrijwilligers en worden gedeeld onder open source licenties. Om onze vrijwilligers optimaal juridisch te beschermen wijzen we u erop dat u akkoord gaat met de volgende afspraken:

  • MAKERS4ALL garandeert niet dat de 3D-geprinte producten, welke steeds als unieke print wordt gemaakt, correct werken of aan enige wettelijke vereisten voldoen. Deze ‘uitsluiting van de aansprakelijkheid’ is bedoeld om aan te geven, dat MAKERS4ALL deze ontwerpen aanbiedt zonder enige vorm van garantie en iedere aansprakelijkheid voor schade uitsluit. Ieder gebruik geschiedt geheel voor eigen risico. Mocht er iets mis zijn, zijn we natuurlijk blij met feedback en zullen we de 3D geprinte producten graag vervangen door nieuwe exemplaren.  
  • De ontvanger van de producten om het beschermingsmiddel te maken accepteert het risico van het in elkaar zetten van het product en het gebruik als corona beschermingsmiddel.  
  • Risico’s zijn onder meer eventuele letsel bij beschadiging of bij breuk, consumptie of ten gevolge van het niet goed reinigen van het product.  
  • Het ontwerp is niet bedoeld voor commercieel gebruik en het mag niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden.
  • De uitsluiting van garantie en aansprakelijkheid geldt voor MAKERS4ALL maar ook ten behoeve van alle vrijwilligers die daarbij zijn aangesloten of die de ontwerpen hebben gemaakt of aanbieden. 
  • Alle informatie die wordt verstrekt door MAKERS4ALL en personen die geassocieerd zijn met MAKERS4ALL is nimmer bedoeld om gebruikt te worden of erop te vertrouwen dat daarmee een gezondheidsprobleem of ziekte kan worden voorkomen.

Namens de MAKERS.

Face-Shield gebruik – Artikelen/Literatuur

Om een bijdrage te leveren aan de zoektocht naar de relevantie van Face-Shields verwijzen wij naar de volgende artikelen:

https://www.amc.nl/web/nieuws-en-verhalen/actueel/actueel/gebruik-face-shields-in-het-ziekenhuis.htm

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24467190/

https://aip.scitation.org/doi/pdf/10.1063/5.0022968

ASSEMBLAGE INSTRUCTIE FACE-SHIELD

1) Zorg dat je handen goed gewassen zijn.

2) Pak een transparant vel. Dit vel moet aan 1 kant geperforeerd worden met een standaard 4 gats-perforator (of 2x met een 2-gats perforator op stand 888) als dat nog niet zo zou zijn. 

3) Bevestig nu het transparante vel aan het frame; begin aan 1 kant, doe het pinnetje van het frame door het buitenste gaatje van het vel en zorg dat het uiteinde van het transparante vel (nog) NIET onder het flapje zit.

4) Bevestig nu het transparante vel aan de andere kant aan het pinnetje. Houd het sheet daarbij een beetje schuin, zoals op het plaatje hieronder:

5) Draai nu het transparante vel in de richting van de pijl voorzichtig op zijn plaats, zodat de pinnetjes aan de voorkant in de gaatjes vallen.

6) Steek het uiteinde van het vel onder het flapje:

7) Je bent nu klaar met in elkaar zetten.

8) Soms zit het gelaatscherm niet strak genoeg. Je kunt dan een elastiekje doen om het uiteinde van de pootjes.

9) Het is belangrijk om het frame en het transparante vel regelmatig te reinigen. De schoonmaak instructie kun je onderaan de pagina vinden.

10) Het loshalen van de sheet gaat op precies te tegenovergestelde manier als het assembleren.

Aanpassingen zelf doen

We hebben feedback gekregen, dat sommige mensen het vervelend vinden dat de haakjes in het haar blijft steken. Blijft het gelaatsscherm goed zitten en je gebruikt geen elastiekje, dan kun je met een kniptangetje ook de haakjes afknippen.

Sommige mensen vinden de pootjes knellen tegen hun hoofd. De pootjes kun je ‘stellen’ door de uiteinden van de pootjes even in heet water (moet net van de kook af zijn) te doen. Hierdoor wordt de kunststof zacht en als je het uit het water haalt, moet de pootjes in de juiste vorm houden tijdens het afkoelen. Dit kun je eventueel opnieuw doen totdat de juiste pasvorm bereikt is. Eigenlijk net zoals de opticien je bril stelt.

Tevens is voor sommige mensen het transparante vel te lang, maar je kunt dit zelf makkelijk met een schaar inkorten. (Knip je het scherm echt een stuk korter, voor gebruik als veiligheidsbril, dan moet je het altijd combineren met andere beschermingsmiddelen voor je neus-mond-gebied, zoals een mondmasker). 

Bandje voor over het hoofd

Mocht het gelaatsscherm toch nog afzakken, ondanks het elastiekje aan het uiteinde van de pootjes, dan is er een sleufje voorzien aan beide zijkanten.

Hier kun je een lint of elastiek aan vast knopen, zodat je extra band over je hoofd hebt. Zie hiervoor de afbeeldingen hieronder.  

Al onze producten zijn gemakkelijk te reinigen en daardoor zeer goed herbruikbaar!!
Schoonmaak-instructie

Voor alle producten geldt, dat je de onderdelen kunt schoonmaken door:

  • …..ze in een sopje te doen. Om het sopje te maken kun je gebruik maken van bijvoorbeeld allesreiniger of afwasmiddel.
  • LET OP: Gebruik hiervoor lauwwarm of koud water. De 3D-geprinte onderdelen kunnen vervormen bij gebruik van te warm water.
  • …..of ze schoon te maken met alcohol.